Belediye hizmet tasarımlarına kent paydaşlarının katılımını, gönüllü yurttaşların uygulama süreçlerine katılımına olanak sağlayan, yerel demokratik yönetişim aracımız olan dijital bir platformdur.
Gönüllü Katılım Platformu, YÖNETİŞİM odaklı dönüşümcü liderler yerel yönetimlerde kent paydaşlarının süreç içinde kapasitelerini geliştirecek ve HİZMET ALANLAR İLE HİZMETİ TASARLAYANLARI buluşturacak bir kolektif akıl platformudur. Çalışmaları Buca Belediyesi Sürdürülebilirlik & İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülen, yerel yönetim SKA çalışma grupları ile Gönüllüler arasında köprü niteliğinde farklı disiplinlerden uzmanların yer aldığı, kamusal fayda odaklı çalışan 'BucaBizim' mottosu ile hareket eden yurttaşların yer aldığı bir dijital bir platformdur. Aynı amaçlarla dünyayı daha iyi hale getirmek isteyenlerin bir araya gelmesine, işbirlikleri geliştirmesine, kişisel ve kurumsal kapasitelerini güçlendirecek tüm kaynakların ortaklaştırıldığı sinerjiden beslenen Buca'nın sorunlarına çözümler üretilecek, uygulanacak ve sonuçları izlenecek dijital ve fiziki bir platformdur.
Yerel Kalkınma planlamasında söz hakkınızı kullanmak için, - Kamusal hizmetleri bürokratlar, politika yapıcılar, akademisyenler ile birlikte tasarlamak için, - Sosyo- ekonomik- kültürel sorunlara yenilikçi kolektif çözümler üretmek, çözüme katkı koymak için katılmalısınız.
Aday gönüllümüz olmak için başvuru formu doldurun ve olası katkınızı bize bildirin. Tanışmak için davetimize gelin, ön bilgilendirme toplantılarımıza katılın, mentorlerimizle tanışın, gönüllülük süreçlerimizi anlatalım. Gönüllü Oryantasyon eğitimlerimizi alın: Buca Belediyesi ve hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi Gönüllü katılıma uygun alanların/çalışma gruplarının tanıtılması Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Bilgilendirilmesi Değişim projesi hazırlama atölyesi Takım çalışması eğitimi Gönüllülük sözleşmesini imzalayın ve resmi gönüllümüz olun.
Tüm GKP ekipleri;
-Her GKP ekibi Buca Belediyesi Sürdürülebilirlik ve İnovasyon merkezinden kolaylaştırıcı bir danışmanla çalışır.
-Kendi seçtiği bir ekip ismi kullanır.
-Her ekip 1 danışman/ kolaylaştırıcı, 1 koordinatör, 1 raportör ve ekip üyelerinden oluşur. Her ekip ilk toplantısında çoğunluk oylaması ile adaylar arasından 1 koordinatör, 1 raportör seçer.
-Çalışma sistematiği; en az ayda 2 kez olmak üzere ekip üyelerinin birlikte karar vereceği gün, yer ve saatlerde gerçekleşir.
-GKP ekipleri proje bazlı çalışır.
Vatandaşlar, sosyal girişimler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, üniversiteler, akademisyenler, eğitmenler, kamu kurumları, finans kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin yenilikçi hizmetlerimize ve süreçlerimize katılımlarını arttırmak için ulaşılabilir ve kolaylaştırıcı olma sözü veriyoruz.
Sosyal girişimcilik çalışma gruplarının kurulması Sosyal girişimcilik çalışma gruplarının kapasitelerinin artırılması İstihdam edilebilirliğe ve sosyal içermeye ilişkin yenilikçi modeller geliştirilmesi Sosyal girişimcilik ve sosyal yenilikçilik alanlarında hizmet veren/verecek olan aracı kurumların işleteceği, ekosistem güçlendirmeye yönelik merkezler, sosyal laboratuvarlar ile kuluçka ve hızlandırıcı programların uygulanması için kurumsal kapasitemizi güçlendirmek ve yeni işbirlikleri kurmak için çalışıyor olacağız.